Dieta japoneză (informații complete din meniu)

Dieta japoneză, beneficiile și efectele negative ale metodei, precum și meniurile pentru 7 și 14 zile, aceasta va fi conversația noastră. Trebuie remarcat faptul că recenziile și rezultatele celor care au experimentat deja acest miracol asupra lor, precum și posibilitatea de a-l folosi cu o eficacitate egală atât pentru femei, cât și pentru bărbați, atrag un număr tot mai mare de oameni care doresc să scape de kilogramele urâte către acest sistem de slăbire. Principalul lucru este că cei care aleg în mod conștient această cale slăbesc cu o garanție și, ceea ce este, de asemenea, important, nu le dăunează sănătății. Cu toate acestea, obținerea unui rezultat pozitiv este posibilă numai cu respectarea strictă a tuturor regulilor și recomandărilor dezvoltatorilor acestui sistem alimentar.

Dieta japoneză

Înțeles și principii de bază

În ciuda numelui său, dieta japoneză este destul de adaptată pentru europeni și nu are nimic de-a face cu bucătăria tradițională a acestui popor. Înțelesul său constă în restructurarea și un fel de „resetare” a corpului, precum și în restabilirea metabolismului normal, care vă permite să păstrați rezultatul obținut nu timp de o lună sau șase luni, ci până la 2-3 ani sau mai mult.

De acord, perspectiva este tentantă. Da, și suferința specială nu va trebui să îndure. Desigur, procedura nu durează o zi, ci aproximativ două săptămâni, dar având în vedere perioada lungă de acțiune garantată, aceasta este neglijabilă.

Principiul principal de a scăpa de kilogramele în plus este respectarea strictă și strictă a tuturor regulilor sale, iar avantajul indubitabil este capacitatea de a nu simți foamea și de a mânca o varietate de alimente, cum ar fi pește, legume, fructe etc.

Rezultatul așteptat

Datorită dietei japoneze, puteți pierde 7-10 kg în două săptămâni. Dar, merită să ne amintim că o condiție importantă pentru obținerea efectului este respectarea unei alimentații adecvate pe tot parcursul vieții, și nu numai în timpul perioadei de curățare, iar apoi kilogramele vor continua să dispară până când săgeata de pe cântar ia marcajul normal pentru fiecare caz individual.

Un punct important!Adesea, obosindu-se cu diete, oamenii își aduc corpul în stare anorexică. Dieta japoneză, în primul rând, asigură normalizarea greutății. Adică, dacă o persoană ar trebui să cântărească 56 kg, ținând cont de vârstă, înălțime, caracteristicile corpului etc. , atunci nu va putea pierde la 45 în acest fel.

Avantajele și dezavantajele dietei

Nu se știe cu siguranță de unde și-a luat numele această metodă de slăbit. Fie a fost inventat în Japonia, fie i s-a acordat acest titlu în onoarea reprezentanților slabi și sănătoși ai acestei națiuni, totuși, merită să recunoaștem că, în ciuda controverselor încă în curs de desfășurare pe această temă, avantajele neîndoielnice ale acestei metode de slăbit sunt: ​​

 • slăbire rapidă;
 • lipsa foametei;
 • creșterea în greutate normală;
 • veselie și eficiență;
 • rezultat de durată, care, cu atitudinea corectă față de nutriție, durează 2-3 ani;
 • pe termen relativ scurt;
 • curățarea organismului de toxine și toxine;
 • restructurarea atitudinilor față de alimente la nivel psihologic.

Din păcate, ca orice în această lume, chiar și o dietă japoneză excelentă are dezavantajele sale. În primul rând, acestea sunt: ​​

 • restricții dietetice stricte;
 • necesitatea respectării stricte a regulilor stabilite;
 • pregătire preliminară obligatorie și respectarea regulilor de ieșire ulterioară din acesta;
 • Reacții adverse posibile (citiți mai jos despre ele).

Indicații și contraindicații

Metoda de slăbit, dedicată acestui articol, este destul de strictă, deci nu este potrivită pentru toată lumea. În primul rând, „japonez” este contraindicat:

 • persoanele cu vârsta sub 20 de ani, precum și cele care au deja 50 de ani (dacă nu au mai practicat o metodă similară de slăbit);
 • femeile însărcinate și care alăptează;
 • care suferă de boli cronice de orice etiologie;
 • oameni a căror viață este legată de munca fizică grea sau de munca mentală intensă.

Alții pot experimenta opțiunea propusă, iar rezultatele vor fi deosebit de remarcabile pentru cei care au câștigat excesul de greutate din cauza unei disfuncționalități a metabolismului, totuși, având în vedere obiceiurile dietetice ale dietei japoneze, fiecare dintre experimentatori poate experimenta:

 • cefalee;
 • greață;
 • slăbiciune și dureri la nivelul oaselor și articulațiilor;
 • deteriorarea generală a stării de sănătate.

Acestea sunt efectele secundare ale acestui sistem de slăbire și apar din cauza aportului insuficient de substanțe nutritive în organism, de care fiecare dintre noi are nevoie în moduri diferite. Nu ar trebui să vă riscați sănătatea și să începeți o dietă japoneză luând propria decizie. Nu vă leneși să vizitați un medic, să vă supuneți unui examen general și să treceți testele recomandate de acesta. Crede-mă, toate acestea vor fi numai spre binele tău.

Regulile de bază ale dietei japoneze

Acțiunea „japonezei”, datorită căreia are loc pierderea în greutate, este de a reduce aportul zilnic de calorii și de a alege proteina ca „erou” principal al dietei, care vine în organism din pui, carne de vită, ouă, pește și lapte. Glucidele, deși într-o cantitate semnificativ redusă, se obțin din pierderea în greutate din legume, grăsimi, biscuiți etc. , iar fibrele umple stomacul și creează o senzație de plenitudine pentru o lungă perioadă de timp.

Produse acceptabile

Este permis să beți cafea și ceai verde, dar trebuie doar să alegeți un produs de înaltă calitate, astfel încât să poată face față sarcinii de curățare a organismului de toxine și oxidanți cu demnitate.

Se știe că eliminarea „depozitelor” de grăsime se realizează cel mai bine prin limitarea aportului de carbohidrați în organism. Apoi, pentru activitățile sale normale, va începe să folosească rezervele făcute de-a lungul anilor, iar greutatea va începe să scadă. În principiu, deși puțin dur, dar acest lucru caracterizează și dieta japoneză.

Cu toate acestea, lipsa carbohidraților poate duce la efecte secundare și în cazul nerespectării termenilor de implementare a acestuia și a meniului, puteți chiar să aveți probleme grave cu corpul ca „recompensă”.

Deci, regulile de bază ale dietei japoneze sunt: ​​

 • consultare preliminară obligatorie cu medicul curant;
 • respectarea strictă a meniului (schimbarea zilelor de dietă sau schimbarea alimentelor este periculoasă pentru sănătate);
 • bea multă apă în afară de cafea și ceai, ceea ce va ajuta nu numai să prelungească senzația de sațietate, ci și să îndepărteze rapid deșeurile și produsele digestive din corp;
 • folosind numai alimente și băuturi de înaltă calitate;
 • ar trebui să începeți dimineața cu un pahar de apă curată și să încheiați ziua cu o masă cu cel puțin 2-3 ore înainte de culcare;
 • ar trebui să încercați să evitați gustările și să luați mesele principale în 5-6 sesiuni.

Pentru a consolida rezultatul și pentru a evita stresul sever pentru corp, ar trebui să evitați revenirea bruscă la viața normală (este mai bine să începeți să trăiți într-un mod nou) și, pentru a suporta mai ușor toate încercările viitoare, trebuie să vă faceți probleme și să acordați o atenție specială acestui lucrucum să intrați ușor în dietă.

Pregătirea corectă este cheia pentru pierderea în greutate cu succes

Dieta japoneză prevede schimbări destul de grave în dietă, deși, așa cum înțelege orice persoană rezonabilă, acest lucru este necesar pentru punerea în aplicare a obiectivului stabilit - pentru a lua aspectul anterior și a scăpa de povara în exces. Pentru ca dieta să treacă fără complicații, trebuie să vă pregătiți pentru ea. Acest lucru nu este dificil de realizat.

Reducerea porțiilor

Este suficient să reduceți treptat porția de alimente, să încercați să mâncați mai multe legume și fructe și, de asemenea, să încercați să treceți la 5-6 mese pe zi, fără a lua în considerare gustările.

Cum să ieși din dietă fără a dăuna organismului

Ce fericire după două săptămâni de lipsă de a vedea semnul mult așteptat pe cântar. Cu toate acestea, majoritatea concetățenilor noștri fac o greșeală fatală în acest moment. Cu un „sentiment de împlinire”, ei decid să-și sărbătorească realizarea și să aranjeze o adevărată sărbătoare pentru trup și suflet, apoi se plâng că, cu o asemenea dificultate, kilogramele pierdute s-au întors aproape instantaneu înapoi și chiar au adus cu ele câteva în plus.

Acest lucru se întâmplă deoarece corpul, după ce a experimentat stresul și lipsa de pierderea modului său de viață obișnuit, decide să aibă grijă de sine în cazul în care apare o situație similară și, primind grăsimile mult așteptate, le stochează în rezervă în cantități duble.

Pentru a preveni acest lucru, ieșiți din dietă cu înțelepciune și respectați aceste principii:

 • gradual;
 • extindere lentă a meniului;
 • echilibru;
 • raționalitate.

Puteți reveni la vechea dietă, desigur, după ce ați analizat-o și ați făcut concluziile corespunzătoare, nu mai devreme de 1-2 luni. Pentru a face acest lucru, trebuie să adăugați câte un produs la un sistem alimentar obișnuit, care în timpul „japonezilor” a fost interzis. Puteți lua gustări, dar evitați abundența grăsimilor și a carbohidraților simpli.

Ce spun medicii

Adesea părerea unui medic, oamenii care decid să schimbe ceva în viața lor, nu iau în considerare și astfel fac o mare greșeală. Amintiți-vă, chiar dacă nu sunteți sigur de părerea unui specialist, nimeni nu vă deranjează să primiți sfaturi de la mai mulți, să rezumați informațiile primite și să trageți concluziile corespunzătoare. Viața este una și nu merită să o riști de dragul unui capriciu.

Dacă vorbim despre atitudinea față de categoria dietelor dezechilibrate cu un conținut ridicat de proteine, atunci trebuie înțeles în primul rând că utilizarea prelungită a acestuia va duce la probleme grave de sănătate. De asemenea, nu ar trebui să efectuați dieta japoneză mai des decât o dată la doi ani, mai ales că, respectând toate cerințele sale, rezultatul va fi păstrat în tot acest timp.

Există cazuri în care oamenii urmează o dietă japoneză de două ori pe an, dar acest lucru se întâmplă numai atunci când scăderea excesului de greutate este vitală pentru pacient și apare doar la recomandarea unui medic.

Pentru ca organismul să nu experimenteze lipsuri și lipsă de nutrienți, nu va face rău să luați un complex de vitamine și minerale. Utilizarea acestuia trebuie începută cu 7-10 zile înainte de începerea pierderii în greutate și numai un medic poate alege compoziția, ținând cont de caracteristicile individuale ale fiecărei pierderi în greutate.

Tipuri de diete

Dieta japoneză, deși are un singur nume de bază, oferă multe opțiuni.

Să le privim în ordine crescătoare, popularitate și eficacitate.

Dieta japoneză cu samurai

Acest tip de pierdere în greutate astăzi poate fi folosit undeva în Japonia, dar este inacceptabil pentru europeni. Esența acestei metode este de a pregăti „corpul muritor” al unui războinic pentru luptă. Samuraii, deși nu au încercat să-și prelungească existența pământească, totuși, nu și-au negat plăcerile trupești, ci și-au permis un astfel de comportament doar în timpul pauzei dintre războaie. Când a sosit timpul să se pregătească pentru călătorie, au trecut printr-un anumit rit de purificare, care, printre altele, prevedea scăparea kilogramelor acumulate. În astfel de zile, samuraii mâncau doar orez și îl completau doar ocazional cu pește sau legume.

Dieta împăratului Genroku

Înțelesul acestui sistem special de hrană este de a selecta hrana maximă permisă unei persoane în înțelegerea acelor vremuri. Se credea că o astfel de nutriție a făcut posibil ca organismul să-și adune toată puterea și să nu-l cheltuiască pe digestia alimentelor, ci să-l folosească doar pentru a combate boala. Astăzi, această dietă este utilizată, dar numai pacienții cu cancer o folosesc și apoi pe propriul risc și risc. Medicii nu recunosc o astfel de vindecare.

Dieta Tabata japoneză

Scopul principal

Omul de știință Izumi Tabata consideră că nicio dietă nu poate fi eficientă pentru două persoane diferite în același timp, totuși, recunoscând că exercițiile fizice și un stil de viață corect, o persoană modernă nu poate acorda întotdeauna atenția cuvenită chiar și cu toată dorința sa, a creatmetodologie proprie. Oferă doar un antrenament de 4 minute, care, în eficiență, este echivalent cu o lecție standard de o oră și jumătate în sala de fitness. Ideea este să faci fiecare exercițiu foarte repede, 10 - 20 de secunde.

Rezultate

Nu există indicatori exacți, dar având în vedere posibilitatea utilizării regulate și constante, putem vorbi despre o achiziție treptată, dar persistentă, a formelor și contururilor dorite ale corpului unei pierderi în greutate.

Contraindicații

Nu este recomandat pentru utilizare de către persoanele neinstruite fizic, precum și persoanele cu boli ale sistemului cardiovascular.

Dieta japoneză Malo

Scopul principal

Se mai numește „miracolul japonez” și într-adevăr, nu toată lumea este capabilă să creadă în rezultatele pe care le dă. Simplitatea acestei metode este izbitoare. Trebuie doar să observați cantitatea de calorii necesare și să mâncați ouă. Iată secretul principal.

Faptul este că numărul de ouă pentru fiecare caz individual ar trebui calculat numai de specialiștii din această industrie. În sfârșit, să spunem că faimoasei „doamne de fier” i s-a ordonat să mănânce 30 de ouă pe săptămână, ceea ce i-ar permite să scape de 30 kg.

Rezultat

Cu două săptămâni înainte de -80 kg

Contraindicații

Intoleranță individuală la ouă, cronicăboli.

Dieta japoneză cu banane

Scopul principal

Dieta este extrem de simplă. Există o singură regulă - dimineața trebuie să mănânci o banană și să bei un pahar cu apă caldă. Prânz și cină - dieta obișnuită și toate recomandările obișnuite pentru a pierde în greutate: un stil de viață sănătos, nutriție adecvată, activitate fizică etc. Deși merită încă luată în considerare interzicerea tuturor tipurilor de produse lactate și lactate fermentate.

Dieta cu banane

Rezultate

Performanța așteptată a săgeții pe cântare - minus un kilogram pe zi.

Contraindicații

Intoleranță individuală la banane, necesitatea de produse lactate

acvatic japonez

Scopul principal

Acesta constă în furnizarea organismului cu cantitatea necesară de lichid și, ca urmare, readucerea la starea sa normală prin curățarea de toxine și toxine și, prin urmare, scăderea kilogramelor în plus. Trebuie să începeți și să încheiați ziua cu un pahar de apă purificată și, pe tot parcursul zilei, beți cât de mult din ea, după cum arată următoarele formule:

 1. Înmulțiți greutatea cu 40. Obțineți cantitatea de apă în mililitri.
 2. Împarte greutatea la 20. Aceasta dă cantitatea de apă în litri.

De obicei, aceste numere sunt aceleași, dar dacă nu, luați doar media.

Beți apă cu o jumătate de oră înainte de mese și nu o beți 2 ore după mese.

Rezultate

Prima săptămână până la 2 kilograme pe zi datorită curățării corpului, a doua - 0, 5-0, 7 kg pe zi.

Contraindicații

O creștere accentuată a volumului de apă consumat pe zi poate complica munca rinichilor, poate duce la edem și creșteri ale tensiunii arteriale. Prin urmare, cei care au predispoziție la acest tip de boli nu ar trebui să își asume riscul și să ia în mod independent o decizie cu privire la pierderea în greutate în acest fel.

Dieta Geisha

Scopul principal

Dieta constă în utilizarea în dietă a doar trei alimente: orez, lapte și ceai verde. În plus, puteți bea doar apă. Primele cinci zile pentru micul dejun numai ceai verde diluat în jumătate cu lapte și doar două mese constând din 250 de grame de orez fiert și un pahar de lapte. Apoi, trebuie să faceți o pauză timp de două săptămâni și să repetați din nou meniul indicat timp de cinci zile.

Rezultate

În primele cinci zile pierd până la 5-7 kg, în a doua - până la 15 kg.

Contraindicații

Este strict interzis să slăbești în acest fel persoanelor sub 20 și peste 50 de ani, însărcinate, care alăptează, care suferă de boli cronice și probleme cu tractul gastro-intestinal.

ceainărie japoneză

Scopul principal

Japonezii cred că consumul de ceai de calitate este cheia unei vieți lungi și sănătoase. Aceasta explică întreaga ceremonie dedicată băuturii aromate. Înțelesul pierderii în greutate pe ceai este că trebuie să bei cel puțin trei căni de băutură verde pe zi, dar având în vedere că trebuie cultivată în condiții speciale și trebuie preparată, ținând cont de anumite cerințe, europenii nu reușesc întotdeauna să urmeze o astfel de dietă. Dar, în acest caz, există o opțiune mai adaptată condițiilor noastre de viață. În primele două zile, trebuie să beți doar ceai verde, lapte și apă carbogazoasă, apoi introduceți treptat fulgi de ovăz, ouă, fructe, legume. Și tot așa până când vă întoarceți la dieta obișnuită.

Rezultate

Primele două zile - minus 3-5 kilograme.

Contraindicații

Cerințe foarte stricte, prin urmare, această metodă de slăbit poate fi utilizată doar de persoanele aproape complet sănătoase.

Dieta japoneză de 7 zile

Scopul principal

Această opțiune de slăbire este una dintre cele mai utilizate din lista prezentată în atenția dumneavoastră.

Se mai numește dieta YaELO, deși metoda de slăbire dezvoltată de clinica cu același nume prevede un program individual pentru fiecare pacient

.

Dieta de 7 zile, deși dă un rezultat bun, nu este, de fapt, o opțiune independentă, ci doar pregătirea corpului pentru cea mai corectă și eficientă dietă de 14 zile.

Această metodă de slăbit constă într-o respingere completă a făinii, dulce, sărat, utilizarea minimă a uleiului vegetal și a altor grăsimi, precum și abstinența de la utilizarea băuturilor alcoolice. Pe lângă produsele permise și ceaiul verde, trebuie să beți cel puțin 2 litri de apă pe zi. Nu ar trebui să existe concesii. Singurul lucru care este permis - în cazuri excepționale, puteți înlocui ceaiul verde cu o ceașcă de cafea.

Rezultat

Minus 3-5 kg ​​pe săptămână

Contraindicații

Sarcina, alăptarea, vârsta sub 20 și peste 50 de ani, boli cronice.

Dieta cu orez japonez

Aceasta este denumită mai frecvent dieta de 13 zile. Aceasta este o întâlnire între dietele de 7 zile și cele de 14 zile. Esența este aceeași. Refuzul anumitor produse, respectarea strictă a meniului și, deși diferă de cel de 14 zile în ceea ce privește o singură zi, este mai indulgent.

Dieta japoneză de 14 zile cu meniu

Cea mai dovedită și eficientă dietă japoneză este de 14 zile. Toate regulile și recomandările date în acest articol se referă în primul rând la aceasta.

Produse permise și interzise

Dietele japoneze pot mânca:

 • lapte și produse lactate fermentate (în mod natural, fără un conținut mai mare de grăsimi);
 • carne (se poate folosi numai carne slabă, de exemplu, piept de pui, carne de vită);
 • pește (numai soiuri cu conținut scăzut de grăsimi, cum ar fi flet, merluciu);
 • ouă;
 • crutoane;
 • legume și fructe;
 • ulei de măsline.

Este strict interzisă utilizarea în forma sa pură:

 • săruri;
 • zahăr;
 • dulciuri.

Meniu dietă timp de 14 zile (pentru a-l descărca, faceți clic pe imagine cu butonul din dreapta al mouse-ului, apoi „Salvați” sau pur și simplu trageți imaginea în folderul dorit).

Toți cei care au ales să slăbească cu o dietă japoneză ar trebui să-și amintească regula de bază - produsele și meniurile nu pot fi înlocuite. Prin urmare, pentru cei care urăsc morcovii, dovleceii, rădăcina păstârnacului etc. , este mai bine să renunțe la utilizarea totală sau să mănânce o porție mică decât să o înlocuiești cu alta, aparent la prima vedere, și o opțiune potrivită pentru aceasta.

Dieta japoneză se distinge nu numai prin performanțe bune, ci și printr-un rezultat foarte durabil. Pentru a pierde în greutate nu vă aduce decât beneficii, luați în considerare toate recomandările enumerate, respectați toate regulile și, de asemenea, asigurați-vă că vizitați un medic în avans pentru a evita posibilele efecte secundare și probleme de sănătate.