Dieta Kefir - simplă, accesibilă și eficientă pentru pierderea în greutate

Articolul oferă o descriere detaliată a dietei cu chefir pentru scăderea în greutate. Avantajele și dezavantajele acestei diete sunt luate în considerare, regulile de aplicare și contraindicațiile sunt descrise în detaliu. După ce vă familiarizați cu numeroasele opțiuni propuse pentru o astfel de dietă, puteți, în funcție de obiectivul dvs. , să o alegeți pe cea ideală pentru corpul dumneavoastră.

Veți învăța cum să vă pregătiți în mod corespunzător pentru o dietă și cum să o părăsiți în mod competent, pentru a păstra rezultatul pentru o lungă perioadă de timp și a nu vă afecta sănătatea.

Ce este dieta cu chefir

Dieta Kefir este un sistem alimentar într-un timp limitat, în care chefirul este un aliment indispensabil. . . Kefirul nu este doar sărac în calorii - ajută la curățarea corpului și la eliminarea toxinelor și a excesului de lichide, adică are un efect de promovare a sănătății.

Mese frecvente - chefir sau kefir cu altceva - deși în porții mici, face mai ușor să suporte restricțiile decât cu foamea completă sau cu o dietă slabă utilizată în alte tipuri de diete de slăbit.

Reguli: Fă și nu faci

Pentru a obține un rezultat impresionant, trebuie să respectați scrupulos anumite reguli:

 • alege kefirul, de la data lansării căruia au trecut 2-3 zile, maxim 7;
 • nu adăugați zahăr, miere și alte dulciuri la chefir;
 • asigurați-vă că beți apă, de preferință cel puțin un litru și jumătate pe zi;
 • nu beți apă cu o jumătate de oră înainte și după mese (inclusiv chefir, care echivalează cu consumul);
 • pentru perioada dietei, este exclus consumul de cafea (spre deosebire de dieta japoneză), sare, zahăr, ceai negru;
 • consumă cel puțin 1 linguriță de fibre de farmacie sau tărâțe pe zi pentru a satura organismul cu substanțele necesare;
 • luați vitamine și minerale, acest lucru va evita să vă simțiți slabi și amețiți;
 • mesele trebuie să fie de cel puțin 6;
 • renunțând la efortul fizic greu, faceți cel puțin câteva exerciții necesare;
 • la sfârșitul dietei, pentru a menține rezultatul, faceți săptămânal kefir zile de post.

Opțiuni de dietă

Există aproximativ o sută de opțiuni pentru o dietă cu chefir, după cum se spune - pentru fiecare gust. Cele mai populare sunt următoarele.

In dungi

Dieta și-a luat numele datorită alternanței zilelor „ușoare", când este permis doar chefirul - un litru și jumătate (1%), și zilelor „întunecate", când pot fi consumate și alte produse. Acestea includ: carne sau pește fierte sau coapte, legume și fructe proaspete, produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi.

Este permis să mănânce atât de multe astfel de produse pe zi, astfel încât să nu depășească 1500 kcal.Durata recomandată a unei astfel de diete este de la 7 la 21 de zile.. . . Această opțiune de economisire este tolerată incomparabil mai ușor decât altele, mai strictă, dar rezultatul va fi oarecum mai mic.

Hrișcă-kefir

Dieta cu hrișcă-chefir este folosită foarte des. Pentru a obține rezultate, aveți nevoie de cel puțin 3 zile, maxim 2 săptămâni. Dieta este aceeași pentru toate zilele. Seara, trebuie să turnați 150 g de hrișcă cu apă clocotită în proporție de 1: 2 și lăsați sub capac peste noapte. Nu puteți găti cereale, acest lucru va reduce cantitatea de fibre.

Hrișcă aburită

Pentru o zi, în 6 recepții, ar trebui să mănânci toată hrișca și să bei 1 litru de chefir. Un punct important - chefirul și hrișca trebuie consumate separat, într-o doză - cereale, în cealaltă - o băutură.

Notă!Poate că această opțiune este mai potrivită pentru cineva - alternarea zilelor de consum a produselor - o zi de hrișcă, o zi de chefir.

Kefir cu mere

Această opțiune este utilizată timp de 3-5 zile, aceastaface posibilă scăparea de 3-5 kg de greutate în exces. . . Pentru întreaga zi, se intenționează un litru și jumătate de chefir și 0, 5-0, 6 kg de mere. Toate acestea trebuie împărțite de 6 ori, ultima doză ar trebui să fie cu cel mult 2 ore înainte de culcare. Pentru problemele digestive, cel mai bine este să nu se utilizeze.

Kefir și mere

Există o variantă a dietei „stricte" cu chefir și mere, care este foarte eficientă, dar destul de greu de tolerat. Dar în această dietă, puteți pierde până la 10 kg în 9 zile - pentru această perioadă este concepută. Primele 3 zile sunt permise kefir (1%), a doua 3 zile - numai mere. Și ultimele 3 zile - chefir cu un conținut de grăsime de 3%.

Kefir și legume

Kefirul și dieta vegetală sunt recomandate timp de 7 zile. Din lichide sunt permise chefirul, apa și ceaiul verde. Legumele pot fi consumate crude și gătite în cantități nelimitate.Sunt interzise doar cartofii. . .

Castravete-chefir

Versiunea de castravete-kefir este una dintre cele mai delicioase și mai ușoare. În timpul zilei, ar trebui să bea un litru și jumătate de chefir în 6 recepții, să mănânce 1 kg de castraveți și 0, 3-0, 4 kg de pește alb fiert.

Kefir cu castraveți

Sfeclă roșie și kefir

Durata dietei în combinație cu sfecla este de 3 zile. Se recomandă doza obișnuită de chefir și 1 kg de sfeclă fiartă pe zi, din care puteți face salate, adăugând puțină smântână sau unt. Trebuie să mănânci puțin, la fiecare 2 ore.

Atenţie!Boala intestinului este o contraindicație, deoarece diareea este posibilă.

Kefir-cartof

Versiunea kefir-cartof implică utilizarea cartofilor fierți pe lângă kefir. Acest sistem este recomandat timp de 3 zile. Se fierb 3 cartofi mari în apă fără sare. Un cartof la micul dejun, 2 la prânz.Rezultatul este de până la minus 5 kg.

Cartofi fierți

Kefir cu terci

Cu o astfel de dietă, trebuie să alegeți un tip de cereale.

Kefir-fulgi de ovăz

Durata - 10 zile:

 • micul dejun - fulgi de ovăz pe apă (fără zahăr), un pahar de chefir;
 • prânz - 0, 15 kg de pui fiert, salată de legume, un pahar de chefir;
 • cină - 0, 15 kg brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi, 1 fruct, un pahar de chefir

Kefir-orez

Durata utilizării unei astfel de diete este de 7 zile. În fiecare zi - un litru și jumătate de chefir și terci de orez în cantități nelimitate. Trebuie să gătești astfel de terci fără sare și zahăr. Dacă doriți, puteți adăuga un măr la tariful zilnic.O săptămână vă poate jefui 5 kg. . .

Pierderea în greutate cu o dietă cu kefir-orez

Pe produsele lactate

Timp de 3-7 zile, este permis să se consume kefir și 0, 5 kg de brânză de vaci. În ultimă instanță, puteți mânca un măr neîndulcit. O astfel de dietăvă permite să scăpați de 3 kg în 3 zile.Există o opțiune mai grea, în care puteți consuma doar chefir, lapte și iaurt timp de 3-5 zile, la fiecare 2 ore. Rezultatul poate fi de până la 7 kg de pierdere în greutate.

Kefir cu fructe

Această opțiune prevede utilizarea diferitelor fructe împreună cu chefir. Doar strugurii sunt interzise. Restricțiile se aplică bananelor - este permisă o bucată pe zi și numai în timpul zilei. Perioada optimă de aplicare este de 3-5 zile, puteți slăbi 5 kg.

Kefir cu banane
 • Dieta Kefir-bananepermite utilizarea a 1 litru de chefir și o grămadă de banane pe zi. Puteți pregăti un cocktail de banană-chefir cu adăugarea de scorțișoară sau cacao. Interzis în diabetul zaharat.
 • Opțiune Kefir-lămâiepotrivit numai pentru cei care au totul în perfectă ordine cu tractul gastro-intestinal. Puteți consuma 2 lămâi pe zi cu chefir - mâncați-o sau stoarceți sucul în apă. Puteți ține o astfel de dietă nu mai mult de 3 zile.

Ouf-kefir

O altă opțiune pentru o varietate de diete este utilizarea a 4 ouă fierte plus 1 litru de chefir. Ceaiul verde este permis. Nu mai mult de 3 zile.

Kefir și pui

O astfel de dietă este concepută pentru 6 zile, timp în care puteți slăbi până la 5 kg. Primele 3 zile sunt permise doar chefir și apă, în a doua 3 zile - 0, 3 kg de pui fiert. Ceaiul verde nu este interzis.

Pui pentru dieta cu chefir-pui

Stea

Potrivit zvonurilor, multe vedete ale spectacolului au experimentat efectul acestei diete asupra lor. 7 zile garantează o pierdere în greutate de până la 4 kg.Pentru zi, se pun 0, 5 litri de chefir plus o dietă suplimentară.

 • Ziua 1: 0, 5 kg de cartofi copți.
 • Ziua 2: 0, 5 kg de brânză de vaci.
 • Ziua 3: 0, 5 kg de fructe (cu excepția bananelor și strugurilor).
 • Ziua 4: 0, 3-0, 5 kg de pui fiert.
 • Ziua 5: 0, 5 kg morcovi, 0, 15 kg fiecare prune uscate, caise uscate, stafide.
 • Ziua 6: 1, 5 litri de apă minerală.
 • Ziua 7: 0, 5 kg de fructe.

Notă!Ultima masă este ora 18. 00.

Meniu de 7 zile

Dieta cu kefir de șapte zile aparține categoriei dietelor cu proteine, dacă este respectată cu strictețe, poate da un rezultat fantastic - până la minus 10 kg de greutate. Prin urmare, această opțiune este cea mai des utilizată pentru pierderea în greutate.

În fiecare zi ar trebui să beți un litru și jumătate de chefir și să adăugați un produs.

 • Ziua 1: 0, 6 kg cartofi fierți.
 • Ziua 2: 150 g de pui fiert.
 • Ziua 3: 150 g carne de vită fiartă (vițel).
 • Ziua 4: 150 g de pește fiert.
 • Ziua 5: 150 g de broccoli fiert, 1 morcov fiert și 2 mere coapte.
 • Ziua 6: până la 2 litri de chefir, apă plată.
 • Ziua 7: apă minerală nelimitată fără gaz, se pot folosi 0, 2 litri de chefir.

Dieta mono

O versiune dificilă a pierderii în greutate expresă este o mono-dietă timp de 3 zile. Kefirul este permis - 1, 5 litri pentru șase doze - și apă.Rezultatul este minus 3 kg.Este interzis persoanelor cu patologie a stomacului, intestinelor, rinichilor, inimii și, de asemenea, nu este recomandat adolescenților.

Cât timp poți fi la dietă

După ce ați decis să aplicați o dietă cu chefir, ar trebui să vă pregătiți pentru aceasta, fără a mânca alimente grele și grase timp de câteva zile. Astfel, va fi mai ușor pentru organism să facă față restricțiilor ulterioare. Numărul de kilograme scăzute depinde de opțiunea de dietă aleasă și de durata aplicării acesteia.. . . De exemplu, în 3 zile de mono-dietă, puteți pierde cu ușurință de la 1 la 3 kg și într-o săptămână - până la 7 kg.

Fata a slăbit în urma unei diete cu chefir

Mono-dietele, spre deosebire de dieta Ducan, nu sunt recomandate de medici pentru o perioadă mai lungă de 3 zile - puteți dăuna organismului. Dar opțiunile combinate de dietă, în care sunt prezente alte alimente, pot fi utilizate timp de 2 și 3 săptămâni. Cu toate acestea, este încă recomandat să consultați un medic.

Cum să ieșiți din această dietă în mod corespunzător

Ieșirea din orice tip de dietă trebuie să fie neapărat lină, deoarece pentru orice perioadă, chiar și de 3 zile, organismul este deja obișnuit să primească mâncare în porții mici. Și dacă literalmente a doua zi îl încărcați cu o cantitate mare de alimente, veți provoca un eșec, sau chiar o boală.

Fata iese corect din dietă

prin urmareîn primele 2-3 săptămâni de la sfârșitul dietei, nu trebuie să consumați alimente grase, dulci, produse de patiserie. . . Și creșteți cantitatea de alimente consumate treptat, adăugând produse 2 poziții pe zi, nu mai mult. De asemenea, nu consuma alcool și băuturi carbogazoase.

Argumente pro şi contra

Dieta Kefir, ca oricare alta, are avantaje și beneficii incontestabile în comparație cu altele și dezavantaje inevitabile.

Principalele avantaje:

 • nu necesită investiții mari și, ca și dieta Maggi, nu necesită timp pentru a pregăti feluri de mâncare complexe;
 • există posibilitatea de a alege cea mai potrivită opțiune;
 • normalizează procesele metabolice ale corpului;
 • favorizează eliminarea toxinelor și a toxinelor;
 • curăță intestinul gros și subțire;
 • îmbunătățește microflora intestinală, îmbunătățește digestia în general;
 • îndepărtează excesul de lichid și sare din corp;
 • acționează rapid, rezultatul este vizibil deja în a treia zi;
 • afectează pozitiv activitatea sistemului cardiovascular;
 • mesele frecvente facilitează procesul;
 • în cazul unei senzații acute de foame, sunt permise gustări neplanificate.

Dezavantajele includ următorii factori:

 • dacă părăsiți dieta incorect, greutatea se poate întoarce rapid;
 • poate provoca o tulburare a tractului gastro-intestinal;
 • combinația de chefir cu fructe poate crește aciditatea în stomac.

Contraindicații

Cu siguranță pentru utilizarea dietei cu chefirexistă o serie de contraindicații, încălcarea cărora va duce inevitabil la consecințe cumplite:

 • sarcina și alăptarea;
 • intoleranță la produsele lactate;
 • prezența bolilor tractului gastro-intestinal, rinichilor;
 • anii adolescenței.

După ce ați analizat informațiile primite, puteți decide asupra oportunității de a utiliza dieta de chefir pentru dvs. , alegând opțiunea potrivită.