Scăderea în greutate expresă: caracteristicile dietei cu 6 petale

Dieta cu frumosul nume „6 petale" este o metodă expresă de slăbire dezvoltată de nutriționistul elvețian Anna Johansson și inclusă pe lista Asociației Europene a Nutriționiștilor recunoscută oficial. Particularitatea dietei cu 6 petale este că, potrivit dezvoltatorilor săi, face posibilă obținerea de rezultate rapide într-un timp relativ scurt. Să ne dăm seama ce este „dieta cu 6 petale", este cu adevărat atât de eficientă și ce să facem pentru a pierde kilogramele în plus?

Pierderea în greutate în șase zile: dieta cu șase petale

Dieta populară cu șase petale a fost dezvoltată de Anna Johansson, nutriționistă suedeză. Este creat pe baza principiilor nutriției separate și constă din șase mono-diete, adică în fiecare zi meniul ar trebui să includă un singur tip de mâncare. Dieta este concepută în așa fel încât așa-numitele zile proteice alternează cu zilele cu carbohidrați, ceea ce, potrivit nutriționistului, ajută să scapi de kilogramele inutile cât mai curând posibil. Condiția principală este că, prin această metodă de slăbit, meniul pentru fiecare zi, precum și succesiunea mono-dietelor, nu pot fi modificate.

De ce dieta cu 6 petale? Totul este destul de simplu: înainte de a începe să-l observe, autorul propune să deseneze 6 petale, marcând fiecare etapă a dietei, și să le facă o floare, apoi să le rupă în fiecare zi în timp ce ne îndreptăm spre obiectivul prețuit. Potrivit autorului, acest lucru va ajuta la susținerea motivației unei persoane care slăbește: scăpând de următoarea petală în fiecare zi, vede clar ce segment al căii a fost deja trecut și cât de mult mai este în continuare.

Reguli de bază ale dietei cu petale

6 alimente dietetice pentru slăbirea petalelor

Fiecare tehnică de slăbit are propriile reguli. Dieta cu șase petale nu face excepție:

 • mesele nu pot fi mai mici de patru, pauzele dintre care nu pot fi mai mari de patru ore. Cea mai bună opțiune este două micuri dejun (după o anumită perioadă de timp), prânzul, ceaiul de după-amiază și cina (de preferință nu mai târziu de ora șase seara);
 • alimentele aflate în proces de consum trebuie mestecate temeinic. Acest lucru îl va ajuta la îmbogățirea cu enzime și la îmbunătățirea procesului de digestie;
 • respectă regimul de băut. Puteți bea apă simplă (cel puțin un litru și jumătate pe zi) și ceai verde neindulcit. Este interzis să beți în timp ce mâncați, este mai bine să o faceți cu o jumătate de oră înainte sau după masă;
 • într-o zi a meniului, volumul de sare consumat nu trebuie să depășească 5 g, adică aproximativ două treimi dintr-o linguriță. Puteți folosi ierburi proaspete sau uscate ca condimente.

În procesul de urmare a dietei, șase petale vor trebui abandonate:

 • toate tipurile de produse de patiserie, cu excepția a două felii de pâine integrală pe zi;
 • toate tipurile de dulciuri, a căror listă include produse de cofetărie de magazin și de casă, conserve și gemuri, ciocolată și toate celelalte produse care conțin cantități mari de zahăr;
 • unt și uleiuri vegetale;
 • conserve, afumate, precum și prăjite, semifabricate gata preparate, produse de fast-food;
 • cafea de toate felurile, băuturi carbogazoase dulci, compoturi, jeleu, sucuri ambalate la magazin. În ultima zi a dietei (fructe), vă puteți răsfăța cu puțin suc proaspăt stors.

Și ultima regulă: în fiecare zi de slăbire, meniul nu poate conține produse care nu sunt incluse în grupul desemnat.

Pro și contra de a pierde în greutate prin metoda nutriției separate

hrișcă una dintre diete pentru pierderea în greutate 6 petale

Avantajul dietei cu petale este că:

 • te ajută să slăbești câteva kilograme în doar o săptămână;
 • alternarea mono-dietelor este mai ușor de transferat decât, de exemplu, una care trebuie respectată timp de câteva zile;
 • mesele frecvente ajută o persoană care slăbește să nu simtă foame.

Această tehnică nu este lipsită de dezavantaje, și anume:

 • o astfel de dietă rigidă, ca orice altă mono-dietă, este stres pentru întregul organism. El primește unele produse în exces, în timp ce altele în mod clar nu sunt suficiente, cu alte cuvinte - echilibrul nutrienților este perturbat;
 • nerespectarea preferințelor personale de gust. De exemplu, unora nu le place peștele și trebuie să-l mănânce toată ziua. Acesta este un fel de stres psihologic;
 • eficacitatea hrănirii separate nu este pe deplin dovedită. Este ca efectul placebo: atunci când o persoană crede că dieta o va ajuta să devină mai subțire, poate funcționa. El nu crede - riscă să intre în rândul participanților la experimente, care nu au ajutat să slăbească separat. Apropo, oamenii de știință de la Institutul israelian Weizmann au efectuat un studiu, în urma căruia s-a constatat că organismele diferitelor persoane pot reacționa diferit la alimente diferite. În consecință, rezultatul unei diete poate fi diferit;

Un studiu al efectelor directe ale componentelor dietetice asupra corpului uman a fost realizat și de oamenii de știință de la Universitatea din Colorado în 2016.

dar principalul dezavantaj al dietei exprese este că o astfel de tehnică nu este capabilă să schimbe atitudinea unei persoane față de mâncare. Vă poate ajuta să slăbiți kilograme, dar nu va elimina cauza apariției lor.

Meniu zilnic cu 6 petale dietetice

Masă dietetică de slăbire zilnică cu 6 petale

Dacă începeți procesul de slăbire luni, atunci poate fi așa:

 • Luni: meniu pește

  În prima zi, dieta ar trebui să fie exclusiv pește. Fructele de mare pot fi fierte, coapte la cuptor sau aburite. Pentru a îmbunătăți gustul, este permisă adăugarea unei cantități mici de ierburi sau condimente naturale. Un moment plăcut - este permisă utilizarea peștelui gras.

  Meniul din orice zi a dietei ar trebui să conțină primul și al doilea mic dejun, prânz, ceai de după-amiază și cină (în continuare le vom indica prin numere).

  Deci luni:

  1. pește fiert;
  2. pește gătit la cuptor;
  3. supa de peste fara legume cu putina verdeata;
  4. pește cu aburi;
  5. raci sau fructe de mare fierte (calmar, creveți).
 • Marți: legume

  La fel ca peștele, legumele pot fi gătite la cuptor și aburite, precum și fierte. Faceți toate acestea fără unt, smântână și alte produse care fac felul de mâncare mai gustos.

  Meniul:

  1. Cartofi fierți, precum și varză albă mărunțită.
  2. Broccoli sau conopida dintr-un cazan dublu (puteți combina ambele tipuri de varză într-un singur vas). Tocanita de legume gatita fara ulei. Puteți pune verdeață.
  3. Felii de dovleac la cuptor sau piure de rădăcină de țelină. Puteți adăuga legume proaspete - morcovi, castraveți, ardei dulci.
  4. Legume la cuptor. Preparatul poate fi variat cu legume proaspete precum varza sau morcovii.
 • Miercuri: carne de pui

  Mijlocul dietei este adesea cel mai dificil, atât fizic, cât și mental. Proteinele vor ajuta la prevenirea apatiei de a perturba planurile unei persoane care slăbește.

  Exemplu de meniu pentru această zi:

  1. File de piept fiert.
  2. Tambur fără coajă la cuptor.
  3. Ciorba de pui (scurgeți primul bulion) fără a adăuga legume cu carne și ierburi.
  4. Coapsa de pui aburita fara piele.
  5. Pieptul fiert pe os (îndepărtați pielea).
 • Joi: cereale

  În această zi, sunt permise toate tipurile de cereale fără ulei, gătite în apă.

  Meniu pentru a patra zi:

  1. Hrișcă aburită, gătită în prealabil seara.
  2. Terci de orez.
  3. Terci de mei.
  4. Ovaz.
  5. Terci de hrișcă.
 • Vineri: caș

  Dieta din această zi ar trebui să includă exclusiv brânză de vaci și un pahar de lapte cu conținut scăzut de grăsimi.

  Meniu recomandat:

  1. Brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi, fără tot felul de aditivi.
  2. Brânză de vaci sărată.
  3. Brânză de vaci și o jumătate de pahar de lapte cu conținut scăzut de grăsimi.
  4. Brânză de vaci pură.
  5. Curd și lapte rămas.
 • Sâmbătă: ziua fructelor

  În această zi, numai fructele sunt permise, ideal crude.

  Meniul:

  1. O banană (mare).
  2. Mere și citrice.
  3. Banane sau kiwi.
  4. Orice fruct (de preferință de sezon și într-o cantitate rezonabilă).
  5. Grapefruit.

În această zi, pe lângă apă și ceai verde neîndulcit, vă puteți răsfăța cu suc de fructe proaspete.