Dieta cu ouă - ușoară și satisfăcătoare

ou pentru pierderea în greutate

Cele mai eficiente pentru pierderea în greutate sunt dietele fără carbohidrați, ceea ce este confirmat de multe lucrări ale experților în domeniul alimentației adecvate. S-au dezvoltat mai mult de o dietă, care se bazează pe predominanța alimentelor proteice sănătoase. Printre aceste opțiuni se numără dieta cu ouă pentru pierderea în greutate.

Produsul care primește cea mai mare atenție în acest caz este evident. Cu toate acestea, nu vă fie teamă că va trebui să mâncați doar ouă. Aceasta nu este o dietă complexă cu un singur produs, ci un complex complet care nici măcar nu necesită utilizarea separată a vitaminelor.

Ouă pentru sațietate, grapefruit pentru arderea grăsimilor - mulți oameni știu despre eficacitatea incredibilă a acestei metode de slăbire. Dar care este esența dietei cu ouă pentru pierderea în greutate cu adevărat și ce consecințe va avea asupra sănătății?

Baza chimică a dietei

Recenziile dietei cu ouă ale celor mai fanatici fani indică faptul că acest sistem de nutriție vă permite să pierdeți până la 10 kg de greutate în exces pe săptămână. Datorită ce se realizează o astfel de rată de consum de rezerve de grăsime? Fondatorii dietei cu ouă pentru pierderea în greutate susțin că vitamina H, care se găsește în gălbenușul de ou (numită și biotină), este responsabilă de procesul de ardere a grăsimilor. Când concentrația sa crește, rezervele lipidice subcutanate încep să fie consumate mai intens. Aceeași vitamina este și un catalizator pentru metabolismul carbohidraților, depinde dacă carbohidrații vor fi transformați în grăsimi și stocați în celulele corpului nostru, sau dacă vor fi procesați ca sursă de energie. A treia proprietate importantă a biotinei ca principal factor de pierdere în greutate în această dietă este asistența acesteia în absorbția proteinelor de orice origine.

Uneori, citricele sunt folosite ca o componentă suplimentară a dietei cu ouă pentru pierderea în greutate. Acidul citric, care este conținut în ele în exces, accelerează metabolismul energetic, ceea ce vă permite să scăpați mai intens de excesul de greutate.

Recenziile dietei cu ouă susțin că combinația de ouă și fructe citrice vă permite să pierdeți în greutate, să mențineți activitatea fizică, să nu simțiți foame și să obțineți întărirea necesară cu vitamine și minerale. Ouăle furnizează organismului aminoacizi esențiali, vitamina A, vitaminele B și minerale. Citricele furnizează vitamina C. Cu toate acestea, meniul dietei cu ouă include legume, fructe, pește și carne, care alcătuiesc cu moderație o dietă complet echilibrată.

Contraindicații la dieta cu ouă

Indiferent de modul în care rezultatele dietei cu ouă sunt pictate ca un miracol al pierderii în greutate biochimice, o persoană rezonabilă își pune întotdeauna întrebarea: ce resurse ale organismului va avea nevoie? Potrivit experților, dieta cu ouă pentru pierderea în greutate provoacă deteriorarea sănătății, iritabilitate, păr și unghii fragile, constipație și chiar respirație urât mirositoare. Cu toate acestea, acesta este un simptom secundar al multor diete expres cu o dietă săracă în calorii. Iar pentru persoanele care suferă de dependență de alimente, orice dietă cu restricție de dulciuri va părea un adevărat test.

Potrivit experților, dieta cu ouă are mai multe contraindicații absolute - acestea sunt încălcări ale funcției renale, precum și boli ale sistemului cardiovascular. Deoarece ouăle sunt un potențial alergen, cei care fac dietă ar trebui să fie atenți la reacțiile de hipersensibilitate. O alergie severă la albușul de ou, la rândul său, va fi o contraindicație absolută.

Dieta cu ouă timp de 2-3 zile

Rezultatele unei diete de acest tip cu ouă apar deja în 2-3 zile, din cauza conținutului scăzut de calorii, a ține mai mult timp de regim este pur și simplu nesigur pentru sănătate. Dar dacă folosești dieta ca zile de post, după care va avea loc o tranziție treptată la o dietă echilibrată, atunci poți risca.

Meniul dietei cu ouă timp de trei zile este extrem de slab:

  • Pentru micul dejun - un ou fiert moale, ceai și o jumătate de linguriță de miere;
  • La prânz, 150 g brânză de vaci și ceai cu jumătate de linguriță de miere;
  • Pentru prânz - un ou;
  • Pentru cină - la fel ca și pentru prânz, dar fără ceai.

Aderând la o astfel de dietă timp de 2-3 zile, trebuie să luați în considerare o ieșire treptată - mai întâi se adaugă iaurt cu conținut scăzut de grăsimi, apoi fructe pentru o gustare, cereale pe apă, legume fierte. Și apoi rezultatele dietei cu ouă nu vor dispărea în primele zile după părăsirea acesteia.

Dieta cu oua si grapefruit timp de o saptamana

ouă și grapefruit pentru pierderea în greutate

Dacă simți puterea de a supraviețui cu o dietă de foame timp de o săptămână, încearcă dieta ouă-grapefruit timp de 7 zile. Recenziile dietei cu ouă spun că este perfectă și pentru cei care au început deja să slăbească și nu pot depăși „efectul de platou".

La o dietă cu ouă de acest tip, conținutul zilnic de calorii nu trebuie să depășească 800 de unități convenționale, iar pentru ca sucul de grepfrut să nu corodeze smalțul dinților, se recomandă să-l bei printr-un pai și să te clătești gura după ce ai mâncat fructul.

Luni: la micul dejun se recomanda un ou fiert cu jumatate de grapefruit, o salata de legume si 100 g peste fiert la pranz, 100 g carne si un pahar de suc de grapefruit la cina.

Marți: la micul dejun, meniul dietei cu ouă oferă două ouă fierte și un pahar de lapte degresat, la prânz - o salată de roșii și castraveți, precum și 50 g de brânză slabă, pentru cină - 20 g de șuncă dietetică și un pahar de suc de grepfrut.

Miercuri: Mic dejun - 2 ouă și jumătate de grepfrut, prânz - 50 de brânză cu conținut scăzut de grăsimi și jumătate de grepfrut și cina - salată de varză cu ierburi și un ou.

Joi: 200 g fulgi de ovaz si grapefruit la micul dejun, 200 ml bulion de pui cu o felie de paine integrala la pranz, ou, salata de rosii-castraveti si un pahar de suc de grapefruit la cina.

Vineri: meniul dietei cu ouă la micul dejun include o omletă din două ouă, un pahar de suc de grepfrut, la prânz - 100 g brânză cu conținut scăzut de grăsimi și un pahar de iaurt natural cu conținut scăzut de grăsimi, pentru cină - 100 g carne dietetică și grapefruit.

Sambata: la micul dejun un ou fiert, o jumatate de grepfrut si un pahar de suc de rosii, la pranz - o salata de morcovi rasi cu 1 lingura. smantana si un ou, la cina - 250 g tocanita de legume cu jumatate de grepfrut.

Duminică: Meniul Dieta cu ouă include salată de fructe nelimitată la micul dejun, 2 ouă și grapefruit la prânz și un pahar de iaurt cu conținut scăzut de grăsimi și o mână de nuci pentru cină.