Motivație pentru pierderea în greutate

Dorința de a fi slab nu aduce femeile sau bărbații la scopul final. Mulți spun că pur și simplu nu au motivația să slăbească și că cei dragi îi acceptă ca atare. Alții pur și simplu nu știu de unde să tragă această motivație și cum să se forțeze să slăbească la nivel psihologic. În articol, vom analiza principalele opțiuni de motivare care ajută la menținerea normală a greutății.

fotografia unei fete zvelte ca motivație pentru a pierde în greutate

Tehnici de motivare în stadiul inițial

Cel mai dificil lucru pentru o persoană supraponderală este să înceapă să slăbească. Motivația pentru pierderea în greutate va fi întotdeauna ratată dacă o persoană nu o dorește. Nu ar trebui să cauți un stimulent pentru a pierde în greutate la altcineva, pentru început ar trebui să te înțelegi pe tine însuți și să înțelegi pentru ce este.

Simpla dorință de a „slăbi până la vară" se termină cu un eșec pentru majoritatea oamenilor care pierd în greutate. Dieta dureaza cateva saptamani, iar dupa ea urmeaza insuccesuri grave si prelungite, care nu fac decat sa inrautateasca situatia. De fapt, motivația pentru antrenament și sport, care îți permite să dezvolți voința pentru pierderea în greutate, se află într-un sens mai profund.

Există mai multe opțiuni pentru o motivație puternică pentru a pierde în greutate, care merită să le cunoașteți mai detaliat:

 • Voi putea purta haine frumoase și voi atrage privirile celorlalți;
 • Nu voi mai avea probleme de sănătate;
 • Voi putea naște un copil sănătos;
 • Nu voi fi timid pe plajă;
 • voi deveni mai tânăr;
 • Scăpați cu ușurință de problema supraalimentării;
 • Rudele mele și cei dragi nu se vor rușina de mine.

Stimulentul de a pierde în greutate trebuie să fie specific, trebuie să fie clar pronunțat și înțeles. Numai cu o dorință personală de a se schimba complet în mândrie de sine și invidie față de dușmani, se poate obține rezultatele dorite și se poate elimina stigmatul unei persoane grase de la sine.

Motivație eficientă pentru pierderea în greutate

Stimulentul de a pierde în greutate este ceva ce lipsește multor persoane supraponderale. În primul rând, este important să dorești schimbări drastice și abia după aceea să abordezi treptat planul. Dacă o persoană este în mod constant nemulțumită de sine, vrea să piardă în greutate, dar nu există voință și stimulent, merită să le găsiți. Vom analiza opțiuni eficiente de motivare pentru pierderea în greutate, care vor ajuta persoanele supraponderale să creadă în ei înșiși.

Planificare

Mulți nu știu să se motiveze să slăbească, ce să facă pentru a nu slăbi din nou în 1-2 săptămâni. Pentru început, este important să planificați totul corect, deoarece nu este suficient să aveți un stimulent pentru pierderea în greutate sub forma cuvintelor: „Vreau", merită să abordați procesul mai global.

Construirea de planuri de slăbire este primul pas la care ar trebui să-i acordați atenție. Pentru a face acest lucru, este de dorit să elaborați un plan de acțiune clar pentru dvs. , care va include:

 • Schimbarea obiceiurilor alimentare;
 • Programul optim de activitate și antrenament;
 • Vizionarea de programe sau fotografii motivaționale;
 • Prezentarea rezultatului final.

Planificarea este întocmită în mod logic, evaluându-și în mod adecvat capacitățile și punctele forte. Cel mai bine este să-ți stabilești un obiectiv de a slăbi 3-8 kg într-o lună, schimbând dieta, reducând caloriile și făcând mișcare de 2-3 ori pe săptămână. Prima lună va fi cea mai dificilă, dar după ce pierderea în greutate observă rezultate minime și modificări ale siluetei, motivația va veni de la sine, obligându-te să lupți pentru frumusețea și armonia ta cu o intensitate mai mare.

autopersuasiune

De asemenea, este important să te motivezi să slăbești cu ajutorul autopersuasiunii. Dacă o persoană care pierde în greutate nu se poate iubi pe sine, nu are încredere în forțele și capacitățile sale, va fi extrem de dificil să slăbească. Este important în fiecare zi, în fiecare dimineață, la trezire, să-ți spui că kilogramele în plus vor dispărea rapid dacă faci sport în mod regulat, mănânci corect și uiți de dulciuri. Principalul lucru este să crezi în tine, să te inspiri cu un rezultat bun, care în timp va fi cu siguranță atins.

Jurnal de realizare

Pentru a înțelege ce schimbări apar în organism timp de o săptămână sau o lună, este necesar să le controlați. Pentru aceasta, există un așa-numit jurnal de realizare, care presupune ținerea unei evidențe a volumului și greutății.

Jurnalul se ține din prima zi, intrând în el indicatorii inițiali de volume și greutate corporală. Apoi, în fiecare duminică, la sfârșitul săptămânii de lucru, cântăriți din nou și luați măsurători ale volumelor, notându-le într-o coloană separată, comparând rezultatele. Nimic nu motivează o persoană ca să vadă rezultate personale și schimbări pozitive în figură. Mai ales ținerea unui jurnal este arătată celor care pierd în greutate, a căror greutate depășește 20-30 kg de greutate în exces. În acest caz, rezultatul se apreciază doar prin reducerea volumelor în timpul măsurătorilor și reducerea greutății în timpul cântăririi. La început, o viziune vizuală despre sine în oglindă poate să nu vorbească despre nicio schimbare, suprimând spiritul pierderii în greutate.

Aceste metode de motivare vă vor permite să obțineți un rezultat bun mult mai rapid, să vă monitorizați vizual schimbările, luând noi forme în fiecare săptămână. Aceasta este cea mai mare motivație și stimulent pentru a pierde în greutate.

Motivație pentru pierderea rapidă în greutate

Un corp frumos nu este doar un obiect de admirație, ci și sănătatea umană. Dacă pierderea în greutate este extrem de dificilă, o persoană se oprește în mod constant la jumătate, mâncând problemele și grijile sale cu kilograme de dulciuri și grăsimi, ar trebui să vă familiarizați cu principalele opțiuni de motivare care vor duce la pierderea rapidă în greutate.

 • Întărirea sănătății. Sănătatea este cel mai important lucru pentru fiecare persoană, motiv pentru care este pe primul loc în motivația pentru pierderea rapidă în greutate. Având probleme în activitatea inimii sau a sistemului respirator, o persoană se confruntă cu pericolul de a dobândi boli grave care necesită tratament pe termen lung. Confruntați cu o astfel de situație, mulți sunt gata să meargă la orice dietă și activitate fizică pentru a pierde kilogramele în plus și a stabili toate procesele necesare în organism.
 • Creșterea stimei de sine. Unele persoane supraponderale au o stimă de sine extrem de scăzută, ceea ce nu le permite să se simtă încrezători în societate și să-și apere drepturile. Când sunt multe fete frumoase și zvelte în jur, vrei să arăți exact la fel, să ai picioare frumoase și zvelte, fese tonifiate, care nu fac decât să crească stima de sine și să nu pună sub semnul întrebării nicio acțiune.
 • Blog despre pierderea în greutate. Dacă nu există motivație, și nu este posibil să te forțezi să ajungi la un rezultat bun, poți începe blogging-ul, pornind de la cel mai mic lucru - să faci activități acasă. Cu siguranță vor fi mulți oameni cu gânduri asemănătoare care vor susține, iar după aceea - motivați de rezultat. Un bloc este o anumită datorie și responsabilitate față de oamenii care îl urmăresc și îl urmăresc, motiv pentru care nimeni nu va renunța la jumătatea drumului.
 • sistem de recompense și pedepse. Dietă și sport - asta nu înseamnă pentru viață și într-un regim strict. Asigurați-vă că vă faceți zile libere de la orice, permițându-vă să savurați prăjituri delicioase, o bucată mică de tort sau doar să vă uitați la televizor, luând o pauză din sală. Dar, există o regulă principală: astfel de răsfăț ar trebui să fie făcute nu mai mult de o dată la 2-3 săptămâni, altfel pur și simplu nu vor exista schimbări în procesul de pierdere în greutate.

Aceste sfaturi vă vor permite să pierdeți rapid kilogramele în plus, abordând în mod responsabil procesul de pierdere în greutate. Este foarte important să-ți stabilești un obiectiv, să fii motivat de un rezultat bun, să te uiți la fotografii care te motivează să slăbești și să obții rezultate cu succes.

Motivație dură pentru pierderea în greutate

Mulți oameni care sunt supraponderali în trecut aveau forme zvelte și frumoase, care în timp s-au transformat într-o bucată mare de grăsime. Dacă nu există nicio motivație și nicio fotografie cu fete sau băieți sportivi frumoase nu motivează, trebuie să abordați procesul din partea grea. Această motivație include următoarele:

 • Trebuie să iei hainele tale vechi, care sunt cu câteva mărimi mai mici decât cele actuale, și să încerci să le pui pe tine. După ce a descoperit că blugii sau o fustă nu sunt purtați mai sus decât lungimea genunchiului, o persoană simte un dezgust complet față de sine, respectiv, este motivată să corecteze această situație cât mai curând posibil. O motivație atât de dură este potrivită doar personalităților puternice care, în măsura în care anumite circumstanțe și-au lansat apariția. Persoanele cu psihologie slabă nu ar trebui să folosească această metodă, deoarece le va putea rupe și mai mult, întârziind procesul de pierdere în greutate încă o perioadă lungă de timp.
 • Pentru o motivație grea în pierderea în greutate, te poți îndrăgosti în continuare. Când o persoană are „fluturi" înăuntru, este inspirată de persoana iubită și este pregătită pentru orice experimente cu corpul și starea sa interioară. Dragostea este o motivație puternică care îți permite să-ți tratezi corpul mai atent și mai strict, încercând să obții un rezultat bun în pierderea în greutate prin orice mijloace.

În practică, s-a dovedit că tocmai metodele atât de dure sunt mai eficiente și mai eficiente pentru slăbire, pentru că nu au timp să se gândească, te obligă să acționezi aici și acum.

Sfaturi de motivare de la psihologi

Cum să găsești motivația pentru a pierde în greutate? Psihologii spun că toată motivația este inerentă subconștientului, iar dacă nu este agitată, va fi extrem de dificil să se obțină efectul dorit. Există sfaturi de bază de la psihologi care vă permit să vedeți motivația și, cu ajutorul ei, să începeți pierderea eficientă în greutate până când se obține rezultatul dorit. Regulile de motivare sunt următoarele:

 • Trebuie să-ți stabilești obiective rezonabile. Dacă sunt 5-10 sau mai multe kilograme în plus, va fi extrem de greu să scapi de ele într-o săptămână sau o lună, iar în unele cazuri este complet imposibil. Nu trebuie să-ți stabilești un astfel de obiectiv, dar, fără să-l atingi, suferi de traume psihologice și te confrunți din nou cu congestie. Este important să-ți stabilești obiective realiste și să înțelegi că organismul este un mecanism complex, iar dacă în prima săptămână îți permite să slăbești 3-4 kg, atunci săptămâna viitoare s-ar putea să nu piardă deloc în greutate, iar asta este un proces normal.
 • Faceți antrenamentul plăcut. Chiar dacă sporturile se țin acasă, trebuie să încerci să le faci frumoase și stilate. Pentru a face acest lucru, este important să cumpărați o uniformă frumoasă și confortabilă pentru cursuri care vă vor plăcea. În niciun caz nu trebuie să exersați în haine de casă, și mai rău, în pijamale! Acest lucru este imediat sortit eșecului. Având la dispoziție un costum frumos și confortabil, vei dori să-l îmbraci cât mai curând posibil și să începi să faci mișcare, urmărindu-ți reflectarea în oglindă. Nu face decât să mărească dorința de a te antrena.
 • Sărbătorește-ți victoriile în slăbit! Nu, nu vorbim despre faptul că, după kilogramele pierdute, puteți cumpăra în siguranță o prăjitură și le puteți mânca. Treaba este destul de diferită. Pierzând kilogramele în plus, o persoană pierde volume, respectiv, are nevoie de o nouă garderobă. După fiecare rezultat global în pierderea în greutate, trebuie să-ți cumperi haine frumoase care să te motiveze și mai mult pentru următoarele achiziții. Vă puteți sărbători victoriile în pierderea în greutate în orice fel, de exemplu, mergeți la un mult așteptat masaj, manichiură, solar etc.
 • Nu trebuie să fii inutil de exigent cu tine însuți, certandu-te pentru fiecare kilogram în plus. Trebuie să aveți o atitudine psihologică pozitivă față de antrenament, care vă va permite să vă angajați mai activ și mai favorabil, obținând doar plăcere din el.

Psihologii spun că a urma o dietă, sportul și alte mijloace de slăbire este un pas foarte serios pentru o persoană supraponderală, așa că este important să se pregătească mental pentru acest lucru din timp. Doar o astfel de atitudine îți va permite să nu scapi de antrenament, să nu-ți permiti să mănânci de vacanță o farfurie de Olivier sau altă salată cu maioneză. Mai întâi trebuie să te înțelegi și să te pregătești bine. Din punct de vedere fizic, organismul este întotdeauna pregătit pentru stres și pierderea în greutate, dar 90% depinde de psihologia unei persoane supraponderale.

Motivația pentru pierderea în greutate în imagini

Astăzi, mulți care slăbesc atrag o încărcătură de motivație tocmai din pozele frumoase cu fete zvelte, care au forme tonifiate, piele curată și un aspect sănătos. Dacă nu există suficientă motivație, trebuie să găsești un public frumos cu trupuri zvelte pe rețeaua de socializare sau să urmărești o anumită persoană care a avut și în trecut probleme cu supraponderalitatea. Rezultatele celorlalți sunt mai motivante și te fac să acorzi mai multă atenție aspectului tău.