Keto, dieta-pentru incepatori – ce să mănânce și ce să evite

Ketogenic sau keto, dieta-este un plan de alimentare, în baza acestuia se află consumul de o cantitate minimă de carbohidrați și activă a consumului de grăsimi. Principalul avantaj este rapid și eficient a scăpa de excesul de greutate. Despre impactul favorabil keto, dieta pentru silueta și sănătatea omului, spun mai mult de 50 petrecute de cercetare. Ketogenic dieta este numit de medici tot mai des. Mai multe informații despre keto-dieta pentru incepatori citește mai jos.

Keto, dieta-pentru incepatori

1. Ce este keto, dieta-și influența ei asupra organismului

Ceea ce înseamnă prefixul "keto"? Prefixul "keto" indică faptul că organismul la o anumită metodă de alimentare începe să producă molecule speciale – "cetone", care constituie o sursă alternativă de energie pentru un timp, până când nivelul de glucoză (zahăr) în sânge este redusă.

Organismele cetona se produc la micul consumul de carbohidrati (care sunt transformate rapid în glucoză) și proteine (în exces se transformă în zahăr).

Ficatul produce cetone din grăsimi. Aceste substanțe sunt o sursă de energie pentru întregul corp și creier.

De fapt, creierul uman – "slabă" organul care consumă în timpul zilei, o mulțime de energie. El nu este capabil de direct de a absorbi grăsimi și funcționează la glucoza... sau cetone.

În timpul ketogenic dieta organismul este nevoit să scoată de energie din grăsimi, prin arderea lor în regim non-stop. Când scade nivelul de insulină, în mod semnificativ accelerează arderea grăsimilor, petrecut în așteptare stocurile. Este cea mai bună opțiune în condiții de siguranță pierde in greutate. În afară de pierdere în greutate eficiente, există și alte argumente pro. Cel mai important – lipsa de un sentiment de foame, de conservare bună de reacție, a tonusului muscular și de înaltă concentrație.

Atunci când organismul începe să producă organismele cetona, el intră într-o stare aparte – cetoza. Cel mai rapid mod de a ajunge la această stare – post, dar mor de foame pentru totdeauna imposibil.

Keto-dieta duce organismul într-o stare de cetoza, fără limitări în volum de alimente. Ea are aceleași beneficii ca și foamea, dar de foame nu este necesar.

Disclaimer: Ketogenic dieta are s-au dovedit beneficiile pentru sănătate, dar există și punctul de vedere opus. De bază amenințarea potențială este administrarea de medicamente diferite, de exemplu, medicamente pentru diabet zaharat, doza trebuie să fie ajustată, cu respectarea keto, dieta. Discutați despre schimbări în primire de medicamente si stilul de viata cu medicul curant.
Acest ghid a fost întocmit pentru persoane adulte cu probleme de sănătate, cum ar fi obezitatea, excesul de greutate și probleme cu pielea, pentru cei care vor beneficia de dieta ketogenic.

2. De unde să încep ceto-dieta și ce să includă în meniul

Mai jos sunt alimente permise în timpul dieta ketogenic. Cifra reflectă numărul de curate asimilate de carbohidrati la 100 de grame de produs. Pentru a menține starea de cetoza ar trebui să urmeze indicatorilor mici.

De unde să încep ceto-dieta și ce să includă în meniul

Evitați consumul de glucide în cantități mari. Ar trebui să limiteze consumul lor (în stare pură), 50 de grame pe zi, și în mod ideal – de până la 20 de curent mai mic, cu dieta, cu atât mai repede se realizează o stare de cetoza, evitând în același timp de a dezvolta diabet zaharat (al doilea tip).

Aderarea la acest meniu și rețete, puteți ușor pentru a ajunge la cetoza și fără de osteneală calculele.

Ceea ce se exclude din dieta

Pentru a exclude produsele care conțin o mulțime de zahăr și de amidon (pâine, paste, orez, cartofi etc.), în procesul de asimilare de către organism se transformă în glucide.

Numerele de pe imaginea indică numărul lor la 100 g de produs (dacă nu este indicată o altă proporție).

Evitati alimentele care au fost procesate (termice etc.), în afară de feluri de mâncare din lista de permise pe keto-o dieta.

Alimentele permise pe keto, dieta trebuie să fie bogată în grăsimi și conține un pic de proteine. Excesul de proteine în organism se transformă cu ușurință în zahăr din sânge (glucoza). Încercați să evitați obișnuite, dietetice sau degresată de produse. În sursele de energie pentru organism trebuie să adere la următoarea proporție: 5% din glucide (și mult mai puțin, cu atât mai bine), de 15 – 20% din proteine, restul de 75% din grasimi (lipide).

Ce să bea?

Ce să bea pe keto, dieta

Ce să bea în timpul keto dieta? Apa – cea mai bună opțiune, dar, de ceai sau de cafea nu sunt interzise. Trebuie doar să renunțe la îndulcitori (în special zahăr). În ceai sau cafea, puteți adăuga smântână sau lapte (dar fii atent cu latte!). Periodic, aveți posibilitatea să bea și un pahar de vin.

Cât de limita de carbohidrati pe keto-o dieta?

În principiu, mult mai puțin de a le consuma, cu atât mai repede și mai eficient va pleca de excesul de greutate, dispare senzația de foame și dispar semnele de diabet zaharat de tip 2. Keto, dieta-le presupune o limită de greu in dieta. Ideal indicator este considerat a fi nu mai mult de 20 de grame de carbohidrati nete pe zi. Dacă sunteți mulțumit cu figura ei, și bunăstarea, poate un pic pentru a crește rata de zi cu zi a consumului (dacă doriți).

Recomandăm ca la începutul keto, dieta a lipi și de a nu încălca regulile de bază.